Blog

Montessorischool Bilthoven wint Gouden Ticket van Faqta

Tijdens de NOT 2023 was er wat te winnen bij de stand van Faqta. Namelijk een Gouden Ticket waarmee je als school een heel jaar gratis toegang hebt tot alles van Faqta, inclusief trainingen voor het team. Uit honderden deelnemers werd het kaartje van juf Sandra van de Montessorischool Bilthoven als winnaar gekozen.

Faqta-reikt-gouden-ticket-uit

Uit handen van Wouter Delken, een van de oprichters van Faqta, krijgt Sandra Honnef het Gouden Ticket uitgereikt. “Ik had al de proeflessen geprobeerd”, zegt ze. “Daardoor was ik nieuwsgierig geworden en heb ik meegedaan.” In eerste instantie was ze vooral geïnteresseerd in Faqta Talent voor extra uitdaging. “Maar begrijpend lezen van Faqta lijkt me ook heel interessant.”

Altijd op zoek naar nieuwe ideeën

Lianne van den Essenburg, directeur van de school, is niet verbaasd dat Sandra mee heeft gedaan aan de wedstrijd: “Zij is van de nieuwe ideeën en altijd op zoek naar hoe we verbeteringen in ons onderwijs kunnen aanbrengen.” Zelf is ze vooral benieuwd naar Faqta Lezen en hoe daarin close reading wordt toegepast: “Voor begrijpend lezen is al een tijdje de wens om dat op een andere manier aan te pakken. Sluit het bijvoorbeeld aan op onze werkwijze voor wereldoriëntatie?”

Het komende schooljaar volgen we Sandra en haar collega’s bij het gebruik van Faqta. Met de trainingen zorgen we dat ze een goede start kunnen maken. “We kijken daarbij altijd naar wat leerkrachten willen. Dat is ons uitgangspunt”, vertelt Wouter aan Lianne. “Zo kunnen leerkrachten Faqta-lessen geven op een manier die bij hen past.