Blog

Uitgebreider trainingsaanbod door samenwerking met Klik Onderwijs

Bij Faqta geloven we in de kracht van samenwerken. Daarom zijn we trots op onze nieuwe strategische samenwerking met Klik Onderwijs. Samen met hen kunnen we met onze leerpaden met trainingen voor leerkrachten op grotere schaal scholen bereiken zonder aan kwaliteit in te leveren. Klik Onderwijs en Faqta delen namelijk een gezamenlijke visie op onderwijs en we hebben eenzelfde missie: lesgeven eenvoudiger maken.   

Faqta x Klik Onderwijs

Vanaf het eerste contact werd duidelijk dat Faqta en Klik Onderwijs een gedeelde visie hebben. We kijken door dezelfde bril naar de uitdagingen waarmee scholen te maken hebben, of dat nu in het primair of voortgezet onderwijs is. Die gedeelde blik vormt de basis voor een sterke samenwerking, waarbij we elkaars kracht benutten om leerkrachten te ondersteunen in hun dagelijkse praktijk. Met onze trainingen, aangevuld met de expertise van de trainers van Klik, zorgen we ervoor dat je als leerkracht beter voorbereid voor de klas kunt staan en zelfverzekerder gebruik kunt maken van Faqta.

Praktische trainingen voor direct resultaat

De afgelopen maanden hebben we vanuit Faqta samen met trainers van Klik Onderwijs trainingen door het hele land verzorgd. Daarvoor hebben we ook uitgebreid train-de-trainersmateriaal ontwikkeld. Door dit in te zetten, en door hun uitgebreide ervaring, konden de trainers van Klik snel aan de slag met onze trainingen. Daardoor hebben we nog sneller scholen kunnen helpen met het implementeren van een thematisch lesprogramma, de close reading-aanpak bij begrijpend lezen, lesgeven aan het jonge kind en meer. 

Een schaalbare oplossing voor de toekomst

Het resultaat van deze samenwerking is een schaalbare trainingsoplossing. We kunnen meer leerkrachten  onze stevige leerpaden bieden zodat zij gemakkelijker hun volgende stap kunnen zetten om bijvoorbeeld meer coachend les te geven of vakken nog beter kunnen integreren. Met Klik Onderwijs hebben we een netwerk van gedreven trainers opgebouwd die ons de komende jaren ondersteunen en zo basisscholen helpen bij de implementatie van een thematisch lesprogramma. Zo maken we het samen het lesgeven eenvoudiger en effectiever. Daarnaast biedt het ons de ruimte om een ons programma uit te breiden zodat we beter aan de vraag van leerkrachten kunnen voldoen. Bijvoorbeeld met de training Faqta Lezen verdieping close reading die we onlangs aan ons programma hebben toegevoegd. 

Welke training past bij jou?

Wil jij als leerkracht of met het hele team van jouw school ook een volgende stap zetten? Er zijn verschillende trainingen waarmee je aan de slag kunt. Daarmee haal je snel meer uit onze methodes met een training die zich echt richt op de praktijk in jouw klas. Vraag ons opleidingsaanbod aan of neem contact op.