Blog

Hallo scholen, tot ziens schoolleveranciers!

Als je belt naar Faqta met een probleem of je stelt een vraag op de chat, kom je in contact met onze eigen klantenservice-medewerkers. Het zijn onze eigen adviseurs die op school langskomen om te vragen hoe het gaat en je op weg helpen om bijvoorbeeld begrijpend lezen of digitale geletterdheid praktisch in het lesprogramma te verankeren. Onze eigen trainers bezoeken jullie op school om de trainingen te geven.  En het is jullie geweldige feedback die ons scherp houdt en onze lessen actueel. Zo halen we samen alles uit Faqta wat er in zit.

Is het dan niet een beetje gek wanneer je voor het bestellen van een doeboek of een licentie bij een schoolleverancier moet zijn? Anouk Binkhuysen en Wouter Delken, oprichters van Faqta, vonden van wel: “We willen op ieder vlak rechtstreeks samenwerken met de scholen. Omdat het directe contact met hen voor ons op al die gebieden enorm belangrijk is.” Daarom voelde het een beetje raar dat scholen, wanneer ze doeboeken of licenties wilden bestellen, ineens bij een andere organisatie moesten zijn. Anouk: “Met de groei van het aantal Faqta-scholen, groeit ook ons bedrijf en daar horen nieuwe inzichten bij.”

Een van die inzichten is dat Faqta afscheid neemt van de samenwerking met schoolleveranciers. Daardoor wordt er vanaf nu op ieder gebied 100% rechtstreeks met de basisscholen samengewerkt. “Stiekem deden we dat eigenlijk ook al jaren”, gaat Anouk verder. “Hierdoor kunnen we samen nog beter en sterker onderwijs maken.”

Handiger en sneller voor scholen

Volgens Wouter is het vooral voor de scholen zelf handiger. En het gaat sneller. “Laatst wilde een school de planning voor het komend schooljaar met ons doornemen”, legt hij uit. “Nu kunnen we daar direct zelf de complete bestelling voor klaarzetten.”

Webshop

Voor het bestellen van licenties, de doeboeken en alle producten die we komende jaren nog gaan ontwikkelen, kun je terecht in onze webshop. Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden binnen Faqta of heb je advies nodig over wat je voor jouw jaarplanning het beste kunt bestellen? Neem dan contact op met ons.