Blog

Gebruik jij al wisbordjes in jouw lessen?

Ben je op zoek naar een doeltreffend hulpmiddel om interactief leren in je klas te bevorderen? Dan zijn wisbordjes iets voor bij jou in de klas. Wisbordjes kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar ze zijn ook gemakkelijk zelf te maken. Je kunt ze maken door een vel papier te lamineren of door plastic insteekhoezen te gebruiken.

Waarom wisbordjes gebruiken?

Zelfgemaakte wisbordjes zijn een handig middel om interactief leren in je klas te bevorderen. Ze zijn flexibel en eenvoudig te maken. Met deze eenvoudige, zelfgemaakte wisbordjes vergroot je de betrokkenheid van de leerlingen. Door leerlingen in tweetallen met een wisbordje aan de slag te laten gaan, kun je ook het samenwerken stimuleren. Wisbordjes zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van iedere leerling. 

MockUp_Wisbordje

Download hier een sjablonen voor jouw wisbordjes

Zelf wisbordjes maken voor jouw klas? 

Benodigdheden:

  • A4-papier (bovenstaand sjabloon, blanco of ruitjes)
  • Plastic insteekhoezen of lamineerapparaat met lamineerfolie
  • Whiteboard markers
  • Wisdoekjes

Stappen:

  • Selecteer het papier dat past bij je les. Voor de rekenles is bijvoorbeeld ruitjespapier handig. Aan de andere kant kun je dan een Faqta sjabloon stoppen.
  • Plaats het papier in de plastic insteekhoes of lamineer het papier.

Nu kun je beginnen! Geef iedere leerling een whiteboard marker en een wisdoekje. Hiervoor kun je tissues gebruiken of je knipt bijvoorbeeld een geel schoonmaakdoekje in vieren. 

leerling-schrijft-haar-antwoorden-op-een-zelfgemaakt-wisbordjeEen leerling in groep 7 gebruikt een zelfgemaakt wisbordje om haar antwoorden op te schrijven.