Blog

Hoe werk je met leerlijnen naar een doel?

Vind je het leuk om lessen te geven die met elkaar in verbinding staan? Met een onderwerp dat in de hele school gegeven kan worden? Met leerlijnen kan dit. Wat zijn leerlijnen en welke voordelen heeft het voor je leerlingen?

 

Leerlijnen

Een leerlijn is een reeks lessen of thema’s, waarbij er met tussendoelen naar een einddoel wordt gewerkt. Een leerlijn kun je onderverdelen in verschillende niveaus, waarop je de leerlijn baseert. 

Bron: SLO

Een voorbeeld van een leerlijn zie je hier:

Leerlijn burgerschap van Faqta

Leerlijn burgerschap van Faqta

De leerlijn is zo opgebouwd dat het van klein (micro en meso) niveau naar macroniveau gaat. Leerlingen leren zo elk jaar iets nieuws, en met tussendoelen werken ze naar het einddoel toe. Leerlingen zien door de doelen dat ze vooruitgaan, en leren stapje voor stapje steeds iets nieuws. 

Wil je leerlijnen inzetten op jouw school? Op het leerplatform van Faqta vind je diverse leerlijnen. De leerlijnen gaan bijvoorbeeld over de aarde, het weer, burgerschap, voeding, werken, en nog veel meer. Jouw leerlingen leren met deze leerlijnen elk jaar meer over het onderwerp, zodat de kennis op een leerzame manier wordt opgebouwd.